"Възможност за полет" - Благотворителна гала вечеря

На 09.12.2016 г., в Палата №7 на Международен панаир Пловдив се състоя Благотворителна гала вечеря, средствата, от която са предназначени за функционирането на новия социален център на „Паралелен свят“

Едни от най-добрите готвачи и собственици на ресторанти в Пловдив стиснаха ръце и обединиха целия си потенциал под мотото на добротворчеството.

Уникалното готварско шоу изнесоха шеф-готвачите Росен Чакъров, Слави Колибаров („Буено“), Явор Калинин („Мавруда"), Николай Николов („Мастър Клас“), Пламен Петров („Будас“), Анастас Георгиев („Филипополис“), Георги Лефтеров („Майстор Пекар“) и Тихомира Терзийска („Сладкотворницата“)  показаха висш пилотаж в гурме изкуството.

Като помощници на готвачите в работата се включиха и младежи от „Паралелен свят“ – Лъчезар и Димитър. И двамата се справиха със задачите си изключително добре и показаха, как „специалните“ децата и младежи могат качествено да бъдат включени в работата дори на такъв елитен екип!

Менюто се състоеше от следните деликатеси: Млечен терин върху карпачо от мариновано червено цвекло, с хрупкава пикантна брускета и микс микро салати с меден дресинг,  картофено суфле с течен център от моцарела върху консоме от грах с пепел от манатарки и чипс от праз, бавно печен свински джолан с мармалад от червен лук, мус от тиква и печен кестен и пуширана круша пълнена с мус от горгонзола, обвита в хрупкав черен шоколад върху гореща карамелена лава черен пясък от дехидратиран шоколадов мус и есенни цветя.  Ястията бяха поднесени с вино, съчетаващо най-добре изисканите вкусове.  

Десетки пловдивчани присъстваха на благотворителната вечеря и направиха дарения за „Паралелен свят“ – сдружението на майки на „невидими деца“. Официален гост на събитието бе консулът на Р Турция в Пловдив – Мурат Мухаджъроглу.

 

„Добротата е важна почти толкова, колкото и храната. Ние решихме да ги обединим, за  да помогнем на тези, които имат нужда, чрез това, което умеем най-добре – вкусната, качествена храна. Ние сме главни готвачи и ресторантьори и решихме да използваме своята сила за да създадем друга, така жизнено необходима храна – добро, което макар и малко да зареди с енергия и позитивизъм нашето общество.

Храната в чинията е важна за нашето физическо съществуване, но за духовното ни израстване и чувството за общност ни е необходимо повече добрина", заявиха организаторите.

 

В центъра „невидимите деца“ ще се учат да готвят, да усвояват различни професии – на самостоятелен живот.

 

Центърът ще бъде открит официално на 13.12.2016 г. от 13:00 часа.

 

Благодарим на организаторите

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2024