ПОСЕЩЕНИЕ В НАРОДНА БИБЛИОТЕКА „ИВАН ВАЗОВ“

Начало на сътрудничество

 

На 21.03.2017 г. младежи от сдружение „Паралелен свят“ имаха възможност да се запознаят с дейностите на Народна библиотека „Иван Вазов“, да си направят читателски карти, да си изберат книги според интересите им и да ги отнесат у дома, за да ги прочетат.

Посещението беше реализирано като част от дейностите и устойчиво продължение идеята на проект „Знам и мога“ на сдружение „Паралелен свят“ за подпомогне пълноценното включване на хората с интелектуални затруднения, развиване на способности за самостоятелни дейности и знания по отношение на местни институции, както и по проект „В обувките на другия“ на Народна библиотека „Иван Вазов“ Пловдив, който се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот”, към Министерство на културата. 

Да се чувстваш приет и равнопоставен е едно от най-важните неща за всеки човек. Толкова елементарно нещо, а предизвиква толкова силно чувство за радост. Можете да го видите в очите на младежите ни. И всичко това е заради доверието, уважението на личността им и толерантното отношение – водиха разговори със служители на Библиотеката и граждани от читалнята, любопитстваха и попиваха всяка дума.

Цялото усещане бе изразено чрез изкуство. В подготвената в Библиотеката творческа работилница младежите правиха колажи, като сами избраха темите и материалите за работа. Резултатът можете да видите на изложба, която ще бъде открита на 04.04.2017 г. от 12.30 ч. в Библиотека "Иван Вазов". Погледнете през техните очи, докоснете се до техния „паралелен” свят, който не е много различен от нашия.

Всеки човек има нужда да принадлежи някъде, да се чувства желан, ценен и свободен да бъде себе си.

Благодарим на ръководството на Народна библиотека „Иван Вазов“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2023