СТАРТИРА НАЦИОНАЛНАТА ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА 7000

На 15 април 2018 г. в Литературен клуб „Перото“ в НДК бе даден старт на кампанията на Националната гражданска инициатива 7000 за отмяна на запрещението и приемането на Закона за физическите лица и мерките за подкрепа.

 

Проектът на закон, отменящ запрещението, мина първо четене в българския Парламент, но финалното му приемане беше осуетено от подаването на оставка на правителството в края на 2016 г. Така усилията по приемане на закона започват отначало.

 

Настоящото събитие събра на едно място представители на държавни институции, различни професионални среди, гражданския сектор и журналисти, ангажирани от темата за запрещението и обединени в подкрепата си за неговата отмяна.

 

Националната гражданска инициатива '7000' се осъществява със съдействието на Български център за нестопанско право, Българска асоциация на лица с интелектуални затруднения и Глобална инициатива в психиатрията – София.

 

Подкрепете промяната, като се включите в Националната гражданска инициатива за приемане на Закона за физическите лица и мерките за подкрепа.

 

Можете да положите своя подпис и в офиса на Сдружение „Паралелен свят“ (от 10:00 до 14:00 часа)

Адрес: Пловдив, ул. „Родопи“ 70, тел.: 032/660247

 

Повече информация: https://7000.world/

Какво включва промяната

Повече за мерките за подкрепа и защита

Законопроектът

Често задавани въпроси

 

 

 

© 2024